Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Hur mycket glidmedel använder man?

De flesta som köper glidmedel första gången underskattar mängden av glidmedel man måste ha. Många väljer oftast den minsta förpackningen, som kanske är högst 50 ml eller oftast mindre. Inte får man betala ett dyrt literpris för små förpackningar, men glidmedlet räcker oftast inte så långt och man måste beställa på nytt.

Men hur mycket glidmedel går det åt egentligen kan man fråga sig. Svaret är så klart ”lika långt som ett snöre” – dvs. det är omöjligt och säga om man inte till vad det skall användas till och vilket glidmedel det är.

Typ av glidmedel

Ett silikonbaserat glidmedel kommer självklart vara mer drygt och räcka längre. Vattenbaserade glidmedel är de som är minst dryga men ibland skall dessa användas för vissa sexleksaker. Läs mer om olika glidmedel

Vanlig sex

Vid vanligt sex använts glidmedlet oftast lite för att få igång sexet och glidet behövs endast om kvinnan upplever att det är för torrt. Det räcker oftast med maximalt 5-10 ml per användning.

Analsex

Vid anala lekar använder man kanske leksaker först, analpluggar eller liknande. Man vill verkligen ha tillräckligt glidmedel, speciellt om man är nybörjare på analsex. Här snålas det inte med glidmedel. Vid silikonbaserade glidmedel räcker oftast under 10 ml, oftast bara kanske 5 ml, men vid vattenbaserade glidmedel är det inte ovanligt att man använder mer, speciell tom sexet varar en stund. Räkna med 10 ml och uppåt.

Lösmusar

Lösvaginor är oftast tillverkade av olika hudvänliga material. Här behövs glidmedel, så ett köp av lösvagina utan glidmedel är meningslöst. Beroende på typen, längden av dessa vaginor, går det åt 7-10 ml vattenbaserat glidmedel. Snåla inte. Köp alltid minst 100 ml till vid köp av en lösvagina!

Leksaker för tjejer

Även om tjejer blir våta vid upphetning behövs glidmedel ibland för dildos, vibratorer mm, speciellt de av jelly, PVC och TPR. Ett klick på 3-5 ml räcker oftast för att komma igång och rekommenderas. Läs mer om vibratorer och material.