Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Alternativ till glidmedel, finns det?

Alla som använder glidmedel ibland har haft problemet med att glidmedlet är slut, man tänker, tittar in till köket och letar efter alternativ till glidmedel, då man behöver det omgående!

Frågan är om det finns och vilka bra alternativ finns till glidmedel hemma. Vissa butiker kommer säga att det inte finns något alternativ, vissa kommer föreslå något i köket, men fungerar det?

Saliv

Det mest populära ersättningen är klar saliv. Det har fungerat alltid och kommer användas av människor många år till. När det kommer till bakterier och liknande, skall man helst vara säker på att man inte har munsår eller liknade, så att man överför dessa bakterier vidare till vaginan eller analen.

fountain-116894_1920

Aloe Vera

Det finns olika Aloe Vera vätskor som är faktiskt mycket bra när det kommer till glidegenskaper. Dessa torkar dock ut relativt snabbt och kom ihåg att det skall vara 100% Aloe Vera gel och inte de utblandade vätskor som oftast säljes.

aloe-vera-918662_1920

Olja, matolja

Olivolja är något som de flesta ger sig på när de inte har något. Olivolja kan ge fläckar på lakanen och olja är inte bra för kondomer. Det löser upp det, vilket får kondomerna att spricka.

olive-oil-968657_1920

Olja, babyolja

Även denna olja kan få kondomerna att spricka. Babyolja är en produkt som inte är 100% ren olja, utan det finns tillsatser i den. Den är även framtagen att användas för yttre bruk och inte inre bruk som i vaginan eller analen. Här avråder vi helt enkelt av användning.

Olja, kokosolja

Många naturliga oljor, utan tillsatser, kan användas. Speciellt för yttre stimulering av t.ex. klitoris är det bra alternativ, men likt alla oljor löser det upp vissa material och framförallt kondomer, så var försiktiga och använd inte tillsammans med kondomer.

coconut-648105_1280

Margarin, smör

Margarin har oftast oljor och löser upp t.ex. kondomer. Smör och margarin innehåller dessutom salt för det mesta, som kanske inte är så bra att få i sig. Det kommer ge glid, men vi avråder! Spara smöret till annat gott.

butter-1277088_1920