Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Glidmedel för anallekar, vilka och varför?

Analsex eller andra anallekar har ökat avsevärt de senaste 20-30 åren. Diverse undersökningar, mest utförda bland personer 24-45 år i USA, visar att intresset gått upp till det dubbla, från runt 20% till över 40% när det kommer till att man har prövat eller vill testa på olika anala lekar. Oftast handlar det om penetrering eller anilingus.

Det ör ingen nyhet att själva analöppningen innehåller en hel del nervtrådar som stimuleras vid rätt beröring. Vad många inte vet att det kan inte tvingas på, utan själva stimuleringen framkommer bäst vid avslappning. Det är därför viktigt att man känner sig bekväm med lekarna, men att man även förbereder sig väl.

För vissa är det viktigt med att en förberedelse består av bra rengöring. Idag finns det en del duschar för analen på marknaden, både enkla och mer avancerade. Det är klart att en bra rengöring med vatten och fingrar räcker långt, men vissa vill att man skall skölja ur öppningen på ett mer noggrant sätt.

Glidmedel är oftast nyckeln till lyckad analsex, speciellt när man är nybörjare eller helt enkelt är väldigt trång, har en analmuskel som inte är lättflörtad. Kom ihåg att använda gott om glidmedel och lek med själva analen, lite i taget, med fingertopparna – börja inte med flera fingrar eller med alldeles stora anala leksaker.

Så vilka glidmedel är bra? Det finns en hel del bra analglidmedel, men det behöver inte vara just specialanpassade glidmedel för analsex. Det finns dock en liten fördel med vissa typer av glidmedel som just är framtagna för analsex och som samtidigt hjälper till att du slappnar av och i vissa fall att det nybörjarsmärtan inte tar över. Dock är det viktigt att påpeka att om det gör ont, så är man inte försiktigt nog eller så använder man fr lite glidmedel – det skall helt enkelt inte göra ont.

Ett par exempel på glidmedel är Back Door av Pjur som finns i olika varianter; en vattenbaserad och en silikonbaserad. Fördelen med den vattenbaserade är att den kan användas med alla typer av leksaker, även silikonbaserade och är därmed praktisk och lätt att tvätta av med vatten. Silikonbaserade glidmedel har idag blivit så bra att de är nästan lika lätta att tvätta om med vatten, men de är dyrare – anledningen är att de är drygare och räcker länge. De ger ett utmärkt glid, men bör inte användas med silikonbaserade leksaker. Tänker ni dock ha analsex, eller andra anallekar, utan leksaker, är silikon överlägset och det som ni bör använda!