Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Glidmedel för analsex

Enligt undersökningar har ca. 25% av heterosexuella män eller kvinnor haft analsex och mer än 10% av heterosexuella par har haft analsex senaste året. Till detta tillkommer även en del av oss som har anallekar, t.ex. använder sig av sexleksaker eller penetration med fingrar utan att ha rent av penetrerande analsex med penis.

Analsex behöver inte göra ont och det finns en del man kan göra för att undvika detta, och verkligen njuta av analpenetration av någon sort. Ett av tipsen är att ta det lugnt, töja först av allt försiktigt analmuskeln, men förutom detta rekommenderas en droppe bra glidmedel.

Alla glidmedel fungerar bra, vattenbaserade, oljebaserade och silikonbaserade. Valet av glidmedel bör man göra utefter om man använder leksaker, vilken typ av material det är på leksaker och om man använder kondom.

Läs mer: läs mer om olika typer av glidmedel

Vattenbaserat eller silikonbaserat

De mest vanliga typerna kommer vara vattenbaserat och silikonbaserat glidmedel. Används inga leksaker av silikon är den silikonbaserade varianten en vinnare (även den som finns på kondomer). Silikonglid ger utan tvekan bättre glid, torkar inte så snabbt, men är så klart lite dyrare.

Speciellt glidmedel för analsex

Nej, det behövs inte något speciellt glidmedel, men det finns ett antal att välja på om man skulle vilja ha detta. Glidmedel, speciellt utvecklade för analsex innehåller oftast ämnen som får analmuskeln att slappna av och/eller lätt bedövas, så att analsex är mer avslappnad och därmed inte gör ont.

Vilken märke bör man välja

Det finns ett stort antal märken för glidmedel och mer än 50% av dessa har oftast även ett glidmedel för analsex i sitt utbud. Vilket du väljer spelar inte kanske stor roll, pröva och se vad som passar just dig.

Exempel

Här har vi tagit fram ett par exempel på glidmedel som säljer en del och är populära.

Aquaglide Anal är ett glidmedel som helt enkelt är mer anpassar för att ha bra glid vid analsex, mer anpassad för analen. Innehåller inga bedövande eller avslappnande medel och är vattenbaserat.aquaglide-anal

Back Door Glide och AnalyseMe finns både som silikonbaserat och sedan inte så längesedan även vatenbaserat. Båda innehåller lätt bedövande ingredienser (naturliga och ej läkemedel), samt avslappnande ingredienser. De silikonbaserade alternativ av Back Door Glide är en vinnare hos många, men de som använder sig av silikonbaserade sexleksaker väljer så klart det vattenbaserade alternativet, Back Door Glide Water.

back-door-glide-water-glide back-door-glide

 

 

 

 

 

 

 

Det finns även organiska alternativ att välja, Soothe, som innehåller naturliga ingredienser för att motverka bakterier och vårdar huden extra mycket.

soothe-organiskt-glidmedel