Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Hybrider, blandningar av glidmedel

Hybrider är glidmedel som är blandningar av olika sorters baser. Den mest förekommande är en blandning mellan vatten och silikon.

Användning

Hybrider med just vattenbaserad bas, där man lägger in bara en liten del silikon, är de mest använda och de mest sålda. Blandningen mellan vatten och silikon gör att glidmedlet är oftast tjockare, mer som en härlig, mjuk salva. Det är oftast inte rinnig.

Dessa kan användas till all möjlig sex, analsex, onanering och de flesta sexleksaker. Fortfarande bör man vara försiktig med silikonleksaker, så det beror mycket på glidmedlet och hur stor del är vatten av hur stor del är silikon. Detta uppges inte av tillverkare, varför man definitivt bör testa på en liten del av sin leksak för att se att leksaken inte skadas. Vi skulle helt enkelt säga att bättre att ta det säkra före och inte använda dessa glidmedel med silikonleksaker.

Även bör man vara försiktig med hudliknande produkter och inte använda dessa glidmedel med dessa.

Fördelar

Denna typ av hybrider är oftast tjockare i konsistens, torkar inte lika snabbt som bara vattenbaserade alternativ. Mer dryga. Lätta att tvätta av då den största delen i glidmedlet är vatten. Man får helt enkelt de bästa egenskaper från båda typer av glidmedel och det kommer oftast till ett bra pris.

Nackdelar

Enda nackdelen är att man fortfarande bör vara försiktig vid användningen av dessa hybrider med silikonleksaker. Det kan vara så att glidmedlet inte skadar leksaken, men man kan inte vara helt säker.

+ drygare än vattenbaserade alternativ, bra i pris, lätta att tvätta av, tjockare konsistens
– kan fortfarande förstöra silikonbaserade och hudliknande material på leksaker