Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Oljebaserade glidmedel

Oljebaserade glidmedel är de kanske mest sällsynta i svenska erotikbutiker. Dessa ligger oftast, om man hittar de, något högre än vattenbaserade alternativ, men oftast inte mycket högre.

Basen i dessa glidmedel är som det låter – olja. Det finns olika typer av oljor och oftast marknadsförs dessa glidmedel som mycket bra för underlivet, men det finns även problem i samband med dessa.

Nackdelar

Då basen, oljan, kan vara från olika ursprung, som t.ex., petroleum eller mineralbaserad. Olika typer av olja kan hos vissa skapa irritation, varför man alltid bör sluta använda glidmedlet om sådan upptäcks.

En annan sak är användningen med leksaker och kondomer (!). Då lika baser löser upp varandra, kommer oftast oljebaserade glidmedel lösa upp kondomer, som kan få de att tunnas ut och helt enkelt spricka. Även produkter som är oljebaserade, som t.ex. hudliknande material, olika jelly-material, TPR-material, naturlig latex. Materialet löses upp i leksakerna med tiden och kan helt enkelt bli kladdiga och sexleksakerna helt oanvändbara.

Olja är oftast inte så lätt att tvättas bort, så man får helt enkelt räkna med att använda tvål och vatten för att ta bort all glidmedel.

Fördelar

Dessa är få, men de finns. Man får ett bra glid, som inte torkar bort speciellt fort. Glidmedlet är oftast ganska drygt. Huden tar oftast upp glidmedlet lite och man får mjuk och fin hud. Vissa produkter kan vara tillverkade av naturliga växtoljor och vara ekologiska.

 

+ ganska drygt, kan vara tillverkade av ekologiska växtoljor
– svårare att tvätta bort, löser upp en del olika material och kondomer