Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Silikonbaserade glidmedel

Silikonbaserade glidmedel är oftast de mer kostsamma alternativen på marknaden, vilket det finns bra anledningar till.

Användning

Glidmedel med silikonbas kan användas till alla typer av sex och är utmärkta till analsex på grund av sina utmärkta glidegenskaper. När det kommer till leksaker, så är det inga problem att använda silikonbaserade alternativ till glas, hårdplast mm. Man bör dock undvika alla typer av silikonbaserade leksaker, då “lika leker inte bäst” helt enkelt. Man bör även undvika hudbaserade material, likt Fleshlight och vara försiktig med t.ex. olika PVC och Jelly produkter. Även om silikonvätska inte bör lösa upp dessa, så är det svårt att veta till 100%, vilken resulterar att man bör undvika det.

Fördelar

Det är framförallt de utmärkta glidegenskaperna som gör att silikonbaserade glidmedel är populära. Då de inte har vatten i sig, löses de inte upp av kroppen lika lätt, torkar inte lika lätt och detta resulterar i att glidegenskaperna sitter i mycket längre. Man behöver helt enkelt använde mycket mindre vätska och den räcker längre. Oftast upplever man silikonbaserade glidmedel som mer dryga i användningen.

Nackdelar

Största nackdelen är att man måste vara försiktig med leksaker av t.ex. silikon. Även om silikonblandningar har förbättrats de senaste 10 åren, så kan ibland vissa typer av glidmedel vara svårare att tvätta av – så lite två och varmt vatten behövs. Likt vattenbaserade glidmedel, så finns det vissa silikonbaserade glidmedel som kan innehålla glycerin – det kan ge upphov till irritationer hos vissa kvinnor och deras underliv, så det är alltid viktigt att man tvättar bort allt (gäller också vattenbaserade glidmedel med glycerin).

+ mycket bra glidegenskaper, mycket drygt
– bör inte användas med t.ex. silikonleksaker, kan vara svårare att tvätta av, dyrare än andra alternativ