Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Vattenbaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är de mest använda och även oftast de mest prisvärda i butikerna.

Användning

Vattenbaserade glidmedel kan användas till det mesta där man inte behöver väldigt trögflytande vätskor. Vaginal och även analsex (även om silikonbaserade alternativ är bättre). Alla leksaker och material klarar av dessa glidmedel utan att skadas. Utmärkt för olika typer av lösvaginor, då glidet rinner bra ner i vaginorna och kan tvättas bort lätt.

Fördelar

Dessa glidmedel är en blandning av vatten med olika ämnen för att öka glidförmågan i vattnet. Då basen är vatten är också tillverkningsprocessen enklare och ingredienserna är något billigare i de enkla utföranden. Detta är också anledningen varför denna typ av glidmedel är den billigaste att köpa idag och även mest använd.

Förutom priset finns det även en andra anledning varför vattenbaserat glidmedel är den mest använda – anledningen är helt enkelt att dessa glidmedel går att använda vid alla tillfällen och vattenbaserade glidmedel skadar helt enkelt inga material.

Det är även lätt att till vattenbaserat bas lägga till olika smaker och lukter, vilket resulterar att det finns mängder av spännande smaksatta glidmedel på marknaden där fantasin verkar inte ta slut än – många tillverkare testar sig hela tiden till nya och roliga alternativ.

Då det är en vattenbaserad vätska är den lätt att skölja bort och rengöra det som använts med glidmedlet.

Nackdelar

Den största nackdelen med glidmedel som är vattenbaserade är att de torkar ut snabbare än andra typer. Det beror på just vattnet som är basen och som helst enkelt torkar ut mycket snabbare än många andra ämnen, som silikon och olja. Använder man denna typ av glid, får man helt enkelt räkna med att vid långa och sköna stunder, kommer man förmodligen vara tvungen att trycka ut lite glidmedel till över leksaken eller intimdelarna.

Den andra nackdelen, som ibland är även en fördel,  beroende hur glidmedlet används, är att vattenbaserade glidmedel är oftast (inte alltid) ganska lättflytande och sällan tjockflytande.

+ kan användas till alla typer av leksaker, bra prissatt, finns med lukt/smak, lätt att rengöra
– torkar ut lite snabbare, kan vara lättflytande