Trygga erotikbutiker! Bra butiker för inköp av glid! Klicka här för urvalet.

Vill verkligen ha det bästa glidmedlet

Det finns alltid en fråga som ställs på olika forum, olika frågespalter mm., och det är nämligen ”vilket glidmedel är det bästa?”. Oftast söker vi efter den bästa varan vi kan få eller den mest prisvärda, men vi kanske borde fråga oss, vilken av varorna är den mest lämpliga och just varför? Visst måste man även titta på priset, om man har en budget att spendera och där får man oftast göra flera avvägningar.

Är kvalitén avgörande för alla kunder?

Tyvärr verkar inte kvaliteten vara den avgörande faktorn vid köp av glidmedel för majoriteten av kunder som letar efter glidmedel.

En större del av män som köper glidmedel och använder glidet till lösvaginor av olika slag är i behov av glidmedel som används under en rimligt kort tid. Stora volymer är mer intressanta, då man använder upp en hel del. Dock skall det påpekas att denna kundkategori måste använda sig av glidmedel som är vattenbaserat, då större delen av lösvaginor är tillverkade av material som inte tål något annat än det.

En stor del av kunder i våra svenska sexbutiker vet dock inte vad de skall ha, då utbudet är så stort och man oftast förlorar sig i dessa kategorier och det stora urvalet som finns idag.

Hur skall jag välja, känt märke eller inte?

Många frågar sig hur de skall välja. Skall man gå på butikernas rekommendationer, skall man välja känt märke eller skall man satsa på uppstickare som är mycket billigare?

Utan tvekan skall man kontrollera rekommendationer, men inte butikernas utan kundernas. Har man tid och ork, skall man helst ta sig till källor som har stora mängder recensioner, t.ex. amazon.com, där varje produkt kan ha hundratals recensioner, men sedan handla tryggt och säkert i en svensk butik.

De kända märken på marknaden är oftast bra att satsa på, men man skall alltid veta att även inom dessa finns det segment med billigare och dyrare glidmedel, vilket faktiskt återspeglas i kvalitén. Nedan kommer vi lista ett antal exempel utan att nämna alla, så det finns många andra märken som skulle kunna tas med.

Märken i toppsegmentet (endast europiska tillverkare, mest tyska):

 • Pjur (Tyskland)
 • Eros, speciellt silikon (Tyskland)
 • ID Glide (England)
 • RFSU (Sverige)

Mellansegmentet:

 • Swede (Sverige)
 • SystemJo (USA)
 • Fleshlube (USA)
 • Bodyfun (Tyskland)
 • Exxtreme (Tyskland)

Lågpris, men fortfarande bra:

 • AquaGlide (Tyskland)
 • WaterGlide (Tyskland)
 • Eros, vissa vattenbaserade glid (Tyskland)

Typ av glidmedel?

Att välja typ av glidmedel är utan tvekan viktigt och det har vi behandlat i en annan artikel här. Man skall också ha i åtanke att en tillverkare som har bra glidmedel som är vattenbaserade, kanske inte alltid är den som även har bra silikonbaserade glidmedel och tvärtom. Vissa tillverkare har en bra kompetens inom bara ett område och oftast har bra produkter inom dessa.

Så vilka produkter är bäst?

Det finns en massa glidmedel som är likvärdiga, så det finns kanske inget ”bäst”, men det finns definitivt glidmedel som är i toppskiktet och detta är vissa av rekommendationer.

Silikonbaserade glidmedel

Här skall man påpeka att det finns mer märken att välja på, men vi kan anse att både Pjur och Eros är definitivt de märken som tillverkar de bästa silikonbaserade glidmedlen. Dessa kladdar inte, räcker väldigt långt och även om de kostar några kronor extra och många kronor extra än vattenbaserade alternativ, så är de värda vartenda krona. Som exempel kan vi ta Pjur Bodyglide och även Pjur Woman Bodyglide, som är noga utvalt för det kvinnliga underlivet. Det är två glidmedel som alltid får utmärkta recensioner och sällan några negativa uttalanden av kunderna.

Vattenbaserade glidmedel för lekar

Samma märken kan väljas här som ovan, dvs. Eros och Pjur, men istället vill vi trycka på ett annat märke. Nämligen ID Glide, ett engelskt märke som är stort i Storbritannien, kanske det största. Är en bra tillverkare av just vattenbaserade glidmedel. Deras basutbud består av just en vattenbaserat glid, utan väsentlig smak och lukt. Flaskorna är praktiska med lätt dosering och de har även stora förpackningar. Den minsta är bara 20ml och den största 4 liten. De stora flaskorna på 2 och 4 liter och kommer med en pump. Rekommendationen är dock förpackningen på 250ml eller 500ml. Det räcker långt för olika lekar och är prisvärda alternativ.

Vattenbaserade glidmedel för lösvaginor

Här är det tvekan märken som Eros (vattenbaserat), Aquaglide och ID Glide som dominerar. Även Fleshlube är ett intressant alternativ till deras egna produkter Fleshlight, men vissa kunder anser att det inte är det bästa alternativet och om man kräver lite mer så skall annat väljas.

De tre första har verkligen stora förpackningar och det är inte ovanligt med 1 liter (eller mer). Kom ihåg att vid varje användning går det åt en del och gillar man lösvaginor, så försvinner 100-200ml snabbt.

Ekologiska glidmedel

Det finns fortfarande få ekologiska glidmedel på marknaden och då pratar vi självklar om de vattenbaserade. Just nu, kan man tycka att marknaden växer och man hoppas inom kort på fler alternativ. I dagens läge är det amerikanska märket SystemJo, som erbjuder ett par alternativ och något man bör titta på om man just vill ha ett hyffsat bra ekologiskt alternativ. Även AquaGlide har ett alternativ som heter BioGlide, som är en uppstickare.

Anala lekar

Här skall man helst välja bra alternativ. Det finns bra vattenbaserade från SystemJo, men om man vill ha något i premiumsegmentet, så är det utan tvekan Pjur BackDoor alternativ, både vattenbaserade och silikonbaserade, där silikonbaserat glid är alltid att föredra – det torkar inte ut, är drygt och gör ingen besviken.